Popraskané paty dokážou být velmi nepříjemné, můžete si však s tímto problémem poradit i doma, bez nutnosti návštěvy pedikérky. Díky tomu se tak nebudete muset bát nosit otevřenou obuv v nadcházejících letních dnech.
Problém popraskaných pat
Mnohdy mohou chodidla trápit nejen popraskané paty. Běžný je také problém se suchou a tvrdou kůží, ta totiž pak často praská. Všechny tyto jevy působí poměrně nevzhledně a může tak být složité odhodlat se obout otevřenou obuv. Nemusíte si však zoufat, nabízí se opravdu jednoduché řešení, jak všechny tyto problémy vyřešit za pomoci pouze dvou surovin. Pak už vás nikdy nebudou suché paty trápit.
Jak na to?
Vystačí si opravdu s pouze dvěma ingrediencemi, které navíc máte jistě doma, takže si nemusíte dělat starosti s nákupem. Jedná se o mléko a prášek do pečiva. Stačí tyto dvě složky smíchat v poměru 4 šálků mléka a 3 velkých lžic prášku do pečiva a dobře promíchat. Mléko je vhodné před použitím ohřát na příjemnou teplotu. Díky tomu se prášek snadněji rozpustí, a navíc to bude příjemnější pro vaše nohy, studené mléko totiž není zrovna příjemná lázeň.
Namáčení
Jestliže už máte smíchanou tuto směs, stačí pouze nohy do ní namočit. Ideálně ji proto nalijte do nějaké širší mísy, do které nohy pohodlně umístíte. Měli byste je totiž v roztoku nechat alespoň patnáct minut. Poté stačí nohy vyndat a opláchnout je čistou teplou vodou. Na závěr je usušte a namažte hydratačním krémem. Jakmile tento proces několikrát zopakujete, vaše nohy budou vypadat jako kdyby o ně pečoval profesionál. Pomoci vám může také pemza, kterou snadno odstraníte starou kůži.
Kombinace mléka a prášku do pečiva se hodí pro řešení problémů se suchou a tvrdou pokožkou pat, ovšem může sloužit také jako skvělá prevence, pokud se všem těmto nevzhlednostem chcete vyhnout.