Obsah
Střelec
Střelci jsou známi tím, že sní prakticky všechno a vždy. Prostě se dokáží nacpat k prasknutí a klidně si dát ještě nějakou třešničku na dortu v podobě zákusku. Velkou výhodou je, že jejich žaludek to dokáže strávit. Říkáte si „to jim ale závidím!“ – věřte, nemáte co! Jejich metabolismus poté nestíhá a častokrát se jim v břiše usazují kameny. Proto by měli Střelci výrazně zvolnit a začít tím, že uberou na lepku, který je obsažen v bílém pečivu. Naopak by měli vsadit na koření, hlavně chilli, kari nebo pepř.
Kozoroh
Kozorozi si velice oblíbili tradiční českou kuchyni, nicméně, jejich tělo už stejnou radost nesdílí. Měli by začít knedlo-vepřo-zelo, řízky, bramboráky a podobná těžká jídla kombinovat se zdravou zeleninou. Trpí totiž často na nedostatek vápníku, takže mléčné výrobky, brokolice, kapusta by neměly chybět v ledničce kozoroha. Stejně tak by měl občas „chroupat“ ořechy a mandle. Z masa doporučujeme ryby a z ovoce hlavně fíky a ananas – ale hlavně, kozorozi, pravidelně!
Vodnář
Vodnáři rádi experimentují s chutěmi a nebojí se kombinovat či ochutnat něco, co v životě neviděli či o tom třeba ani neslyšeli. Tahle rozmanitost hraje do karet jejich metabolismu a celkového fungování organismu, nesmí to s ní ale přehánět. Mezi vodnáři se najde spousta vegetariánů, nicméně, i vodnář „masožravec“ tomu masu moc nedá. Spíše si dopřávají alternativu v podobě sóji, tofu a luštěnin. Ze zeleniny je jim doporučováno hlavně zelí a červená řepa.
Ryby
Ryby by se měly velkým obloukem vyhnout uzeninám a salámům všeho druhu. Opravdu občas by si měli dopřát šunku nebo párky – ale hlavně s vysokým obsahem masa. Jelikož jsou ryby velice náchylné k překyselení organismu, měli by se více „věnovat“ zelenině, a to v podstatě naprosto jakékoli, nejlépe ale zelenině listové a kořenové. Nevyhýbejte se ani česneku, který vám dokáže skvěle posílit imunitu.