Zázvor zaujímá výsadní postavení v orientální medicíně už více než 2,5 tisíce let. Pokud jste nachlazení nebo se chcete zahřát, když přijdete z procházky, zkuste zázvor.
Zázvor se často užívá na žaludeční nevolnost (slabý čaj nebo limonádu si mohou dopřát na zmírnění nevolností i těhotné ženy), sušený zázvor pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, zabíjí parazity v těle (v Japonsku se tradičně k suši ze syrových ryb podává nakládaný zázvor) a zázvorový čaj můžete zkusit také, pokud vás trápí migrény.
Při nachlazení, bolestech v krku nebo chřipce využijete čerstvý zázvor, který ničí viry. Očistěte zázvor od slupky a zalijte vařící vodou a nechte louhovat zhruba pět minut. Dochuťte medem a citronem a máte lahodný, lehce kořeněný nápoj, který vás zaručeně zahřeje.